Matilda Rapaport

Matilda Rapaport in Abisko, Lappland, Sweden
Foto: Mattias Fredriksson.

Den professionella alpina skidåkaren och vår Kombiatlet Matilda Rapaport, som under torsdagen i förra veckan skadades mycket allvarligt i en lavinolycka, drabbades av syrebrist och hennes liv gick inte att rädda.

Det var på torsdagen den 14 juli, under en filminspelning i Farrellones i Chile, som Matilda drogs med i en lavin. Matilda var begraven under snön en lång tid, hamnade i koma och hon avled till följd av komplikationer orsakade av syrebrist.

Matildas personlighet, unika karaktär och skicklighet gjorde henne till en av friåkningens allra största profiler. Hon var en stor förebild och inspirationskälla för många inom den alpina skidvärlden. Det är en fruktansvärd händelse, med en ofattbar utgång som är väldigt svår att förstå. Våra tankar går till Matildas familj och vänner. Matilda kommer alltid att leva i våra minnen och vår uppskattning av samarbetet med Matilda kommer vi alltid att bära med oss.

 

 

 

Lämna ett svar