Fischer Ski


Fischer grundades i Österrike 1924 av Josef Fischer som tillverkade vagnar och kälkar samt en del skidor vid beställning. Företaget växte snabbt och hade 10 år senare 85 anställda och en produktion på 40 000 skidor. Idag produceras över en miljon par skidor årligen vilket gör Fischer till en av världens största tillverkare av skidor totalt och som världsledande på längdskidor. Fischer är känd för att vara i framkant vad gäller utveckling och senaste teknologin. Tillverkningen ligger i Österrike, Ried im Innkreis, och Ukraina, Mukachevo.

Alpint

Med en lång tradition av skidtillverkning, med innovitet och känsla ligger Fischer i framkant vad gäller utveckling av alpina skidor. Tillverkningen av pjäxor är relativt ny. Tack vare sin bakgrund och erfarenhet har Fischer på mindre än 10 år blivit världsetablerat som pjäxmärke och har en stark position på marknaden.

Den stora revolutionen är VACUUM FIT. Vacuumcenter med utrustning för inpassning av pjäxor finnas nu på flera platser än tidigare: Hansons sport i Åre, Joens snö och sjö i Malmö, Skistar Concept store i Lindvallen, Skidshopparna i Björnrike och Vemdalsskalet, Hamra Skidshop i Tänndalen, Kaisers skidbod och Tandådalens skidshop i Sälen,  Länna Sport och Alpingaraget i Stockholm, Intersport Högsbo, Sportspec och Udens i Göteborg, Sporthus #1 i Kiruna, Äventyrsbutiken Hägglunds i Luleå, Intersport Erikslund i Västerås, Intersport i Östersund, Intersport A6 Jönköping, Skidsport i Bromma, Team Sportia Umeå och Team Sportia Sundsvall och Roupéz Skidshop i Hestra.

Fischer samarbetar med många av världens främsta alpinåkare som exempelvis Aleksandr Khoroshilov, Sárka Strachová, Philipp Schörghofer, Manfred Mölgg, Reinfried Herbst, Jean-Baptiste Grange, Steve Missillier, Thomas Fanara och Patrick Thaler.

fi_main-logo_4c     Facebook_logo1     Instagram_Logo_1     Twitter_logo     YouTube-logo-300x300

Längd

Fischer är i särklass den största tillverkaren av längdskidor och märket dominerar både bland motionärer som världseliten. Detta ger konsumenten en trygghet att kvalitet och prestanda håller absolut toppnivå. Ingen annan tillverkare satsar lika hårt på tester och produktutveckling.

Fischer samarbetar med de flesta av världens främsta längdskidåkare som exempelvi, Martin Johnsrud Sundby, Marit Björgen, Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Marcus Hellner, Emil Jönsson, Dario Cologna och Petter jr. Northug.

[fts_instagram instagram_id=1420186399 type=user]     [fts_instagram instagram_id=199776218 type=user]

fi_main-logo_4c     Facebook_logo1     Instagram_Logo_1     Twitter_logo     YouTube-logo-300x300

Kommentarer inaktiverade.