Shred-Slytech

Banner_Slytech_shred

Varumärkena Shred och Slytech, grundade som ett hobbyprojekt av skidåkaren Ted Ligety och MIT ingenjören Carlo Salmini 2006. Sedan 2012 drivs varumärkena i industriell/ kommersiell form. Shred med Goggles, hjälmar och optik samt Slytech med skydd för snösport och cykel.

Unika konstruktioner med mycket hög kvalité och säkerhet på såväl hjälm, goggles samt skydd är den grundläggande filosofin bakom varumärkena. De flesta Goggles är byggda med Shred Wide teknologin vilket ger det bredaste synfältet bland samtliga märken som finns på marknaden. De båda nya hjälmarna för höst 2016 Bumper Noshock och Basher är båda Multi Impact vilket innebär att de kan fortsätta att användas även efter en krasch vilket är unikt. Dessutom har dessa hjälmar Slytech Noshock som ett extra stötskydd. De är även utrustade med Shreds eget patenterade antirotationssystem Infinite RAA som fungerar utan någon som helst addering av volym eller vikt. Också det unikt.  Slytech med sitt unika och patenterade Noshock material med bättre stötupptagning än något annat skydd på marknaden. Den egna, optimala och patenterade konstruktionen av ben-/ och underarmskydd är mycket populära bland raceåkare i alla kategorier. Varumärkena drivs i dag utifrån det bästa av två världar, den tekniska utvecklingen av högutbildade ingenjörer i Italien och design, marknadsföring, spons m.m. från Kalifornien.

Varumärkena är kända för att attrahera de bästa atleterna inom resp. kategori där de jobbar. Snö, cykel och vattensport. Inom andra kategorier än alpin racing är kända namn som exempelvis Tom Wallisch, Henrik Harlaut och Oskar Scherlin knutna till företaget.

Inom alpin racing är Shred mycket väl etablerat på världscupen genom åkare som exempelvis Ted Ligety (så klart), Alexis Pinturault, Lara Gut, Resi Stiegler mfl. Även på nationell FIS i Sverige mycket synligt. Vårt mål nu är att bredda varumärket utanför den professionella världen och ge såväl friåkningsentusiaster, ungdomstävlingsåkare som vanliga ”vakna” och krävande konsumenter möjlighet att köpa dess produkter.

För information och frågor: info@sportmarket.se

Shred_Slytechs_Manifest

[fts_instagram instagram_id=218712239 type=user]

SHRED_VERT     SLYTECH_VERT     Facebook_logo1     Instagram_Logo_1     Twitter_logo

Kommentarer inaktiverade.